Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Пирог»Пиле под шуба от тесто

Пиле под шуба от тесто

Владка ПанайотоваВладка Панайотова
Иноватор
1432401401654
Пиле под шуба от тесто1 / 2
29/05/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 500 г
  • мая - 1/2 пак
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • захар - 1/2 ч.л.
  • хладка вода - 1 ч.ч.
  • Плънка
  • пиле - 1 бр.
  • кисели краставички - 2 бр.
  • картофи - 2 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • краве масло - 125 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесва се тестото от продуктите и се разделя на две части 2-3 към 1-3.

Голямата кора се разстила в намаслена това. Поръсва се с разтопено краве масло.

Върху нея се разпределя свареното обезкостено и нарязано пилешко. Върху него се разпределят нарязаните кисели краставички на ситно, следват картофите и морковите.

Добавя се малко от разтопеното масло и от 1/2 ч.ч. от бульона.

Покрива се с другата разточена кора, като внимателно се прищипва по края.

Най-отгоре се полива с останалото масло.

Пече се около 50 минути в умерена фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: