По-здравословни пълнени чушки

29/05/2018
Даяна
отДаянаЧирак3311341
"По-здравословните, по-вкусните, по-добрите пълнени чушки "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо874
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За плънката:
Измиваме, почистваме и нарязваме на дребно пресния магданоз и лук. Добавяме ги към каймата, която сме овкусили със сол и черен пипер, и я оставяме да си почине, докато се занимаваме с ориза.

Оризът се измива и се слага в малка тенджера с вода в съотношение 1 към 3. Оризът ври почти до готовност. Когато остане малко вода, трябва да намалим котлона и слагаме малко куркума за цвят и вкус.

След като сме разбъркали добре, прибавяме каймата и разбъркваме.

Разбъркваме често, за да не загори. Така около 10 мин, докато водата изври напълно, след което сваляме от котлона и оставяме на страни.

Чушките:
Чушките се измиват добре, подсушават се след което се разрязват на две по дължина. Идеята е да се получат лодки за напълване. Почистваме добре от семките и жилите, след което започваме да пълним със сместа.

Печем чушките на 180 градуса, като трябва да се сложи малко вода в тавичката.

Когато са готови, ги изваждаме и слагаме кашкавал, връщаме обратно, докато се запече.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар