Бърза торта с много ягоди

29/05/2018
Цветанка Цветанова
отЦветанка ЦветановаПомощник Готвач11541182
"Ако наистина си падате по ягодите, направо ще се влюбите в тази торта - много ягодова е "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции12 парчета
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо622
  • Преглеждания за месеца314
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • за блата
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • ванилия - есенция
  • бакпулвер - 1
  • за сиропиране
  • компот от ягоди - сок
  • за пълнежа и украсата
  • ягоди - 1.5 кг
  • сладкарска сметана - 500 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта, добавят се пресятото брашно с бакпулвера и най-накрая есенцията. Сипва се във подходяща форма и се тръсва 3-4 пъти в масата, за да излязат балончетата въздух. Пече се на 170°C до суха клечка.

След като изстине, се разрязва на 2. Единият блат се поставя в поднос и се сиропира със сока от компота. Ягодите се измиват добре и се отделят за украсата.

Сметаната се разбива с миксера до готовност (отделя се малко от нея за заглаждане на тортата отгоре) и се добавят целите ягоди (леко поръсени с малко захар). Обърква се внимателно.

Сместа се изсипва върху блата и се заравнява. Поставя се другият блат и също се сиропира.

Загладете стените с шпатула. Отгоре поставете отделената сметана и загладете.

Декорирайте с цели ягоди - според повода.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар