Млечна панакота с ягодово кули

29/05/2018
Даниела Русева
отДаниела РусеваГотвач2987073
"Летен десерт, който носи нежна наслада с всяка хапка "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
24 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 556
  • Преглеждания за месеца914
  • Преглеждания за седмицата79
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена24

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Този лесен и бърз десерт е много приятен за топлото време.

Загрейте прясното мляко на котлона в малък съд заедно със захарта. Разбъркайте да се разтопи захарта, без да завира млякото. Отдръпнете от огъня и оставете да се поохлади, за да не е горещо. През това време сложете желатина в чашка и залейте със студената вода.

Като набъбне след 5-6 минути, потопете чашата в съд с гореща вода на водна баня и изчакайте желатинът да се втечни. Сипете го в прясното мляко и разбъркайте. Киселото мляко отделно се разбърква да стане гладко без бучки. Налейте прясното мляко към киселото и отново разбъркайте добре.

Разпределете сместа в 4-6 чашки и ги оставете в хладилник за 2-3 часа да се стегне.

През това време може за гарниране да приготвим ягодовото кули:
Добре узрели ягоди се измиват и нарязват на дребно. Слагаме ги в подходящ съд, добре е да бъде с незалепващо покритие, на умерен огън. Поръсваме със захарта и добавяме малко вода. Разбъркват се от време на време, да се редуцира сместа. Ягодите трябва да омекнат и сместа малко да се сгъсти.

Пасира се, докато е още горещо. Изчакайте да се охлади.

Върху млечния крем във всяка чаша се сипват по три лъжици от ягодовото кули.

За украса боднете по една ягода и бисквита Орео.подобни рецепти тук

5 6
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар