Пица лодка

24/01/2013
от ВаленаНовак
"Знаете ли защо наричат тези пици лодки? Защото те отнасят диетата надалеч от нас "
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции2 бр.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо5 540
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата11
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • за тестото
  • брашно - 300 г, но може и повече
  • масло - 4 с.л. размекнато
  • мая - 2/3 пакетче суха
  • прясно мляко - 2 с. л.
  • сол - 1 с. л.
  • захар - 1 с. л.
  • яйца - 2 - 3 броя
  • за плънката
  • яйца - 2 броя
  • сметана - 2 - 3 с.л. заквасена
  • домати - 2 - 3 броя
  • маслини - 10 броя обезкостени
  • колбас - 150 г
  • лук - 1 малка глава
  • олио - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в прясното мляко и захарта. Пресехте брашното и в кладенче посредата сипете маята. Прибавете маслото, яйцата и солта и замесете меко тесто, като при нужда добавете малко водичка или прясно мляко, а в обратния случай - още малко брашно.

Готовото тесто разделете на 2 равни части. От всяка част трябва да оформите лодки с ръце, оформяйки висок борд, които се слагат върху намазнена тава, като дебелината на тестото трябва да се около 1/2 см.

за плънката запържете ситно скълцания лук в олиото заедно със ситно нарязани колбас. Разпределете запръжката върху блатовете. Отгоре разпределте маслини, кръгчета домати и поръсете с подправки по избор. Залейте с част от разбитите яйца със сметаната, но внимавайте да не е прекалено много.

Сложете пиците да се изпекат в умерено загряна фурна до готовност.подобни рецепти тук

5 4
4 1
3 0
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

ДИМИТРОВ
ДИМИТРОВ
03.10.2013 11:53
ТОВА Е АРАБ(КО ПЕЧИВО...ПРИ ТУРЦИТЕ - ПИДЕ...В ЩИП-МАКЕДОНИЯ - ПА(ТЪРМАЛИЯ...У НА(, ПОРАДИ ОПЪРНИЧАВО(ТТА НА БЪЛГАРИНА, НЕ Е ВЪЗПРИЕТО НЯКОГА (И, А ЕДВА (ЕГА ( НАВЛИЗАНЕТО НА АРАБ(КИ И ТУР(КИ МЕ(ТА ЗА БЪРЗО ХРАНЕНЕ...И Е НАРЕЧЕНО ПИЦА-ЛОДКА...
0
0
аничка
аничка
12.07.2013 17:58
Това не е никаква пица. Това е много стара традиционна турска рецепта, нарича се ПИДЕ има я с доста различни плънки както с месо къйма сирена спанак така и посни видове пиде.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв