Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешки бутчета с бекон

Пилешки бутчета с бекон

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
3412k6689471
Пилешки бутчета с бекон
Снимка: Ася Заевска
1 / 2
30/05/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 3 бр. (цели)
  • бекон - 200 г
  • лук - 1 глава кромид
  • моркови - 3 бр.
  • зехтин - 4 с.л.
  • зеленчуков бульон - 1 кубче
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме, измиваме и разделяме на горно и долно бутчетата. Загряваме зехтина в дълбока тава и подреждаме бутчетата отгоре. Поръсваме ги със зеленчуковия бульон и ги овкусяваме със сол и черен пипер на вкус. Задушаваме ги (под капак) така за около 15 мин, като ги обръщаме от време на време.

Загряваме фурната на 200 градуса.

Върху всяко бутче поставяме по 2-3 слайсчета бекон. Добавяме в тавата нарязаните на лентички моркови и лук. Поръсваме с малко зехтин, а по желание може да добавите още малко сол и пипер.

Завиваме тавата с алуминиево фолио и я пъхаме във фурната.

Печем така около 30 мин, след което махаме фолиото и продължаваме да печем до получаване на златиста коричка на бутчетата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: