Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Зеленчукова Супа»Чорба от лапад и киселец с варена застройка

Чорба от лапад и киселец с варена застройка

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5393k9423k6
Чорба от лапад и киселец с варена застройка
Снимка: Яница Николова
1 / 2
05/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
16 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
46 мин.
Порции
4
"Обикновената чорба от лапад и киселец се превръща в истинска вкусотия, когато я приготвим с варена застройка"

Необходими Продукти

  • лапад - 1 шепа, пресен
  • киселец - 1 шепа, пресен
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • краве масло - 1 ч.л.
  • зелен лук - 3 - 4 стръка
  • ориз - 1 - 2 к.ч. или фиде
  • моркови - 1 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • домати - 4 - 5 с.л. от консерва
  • доматено пюре - 1 - 2 с.л.
  • краве сирене - около 100 г
  • джоджен - 3 - 4 стръка, пресен
  • магданоз - пресен за поръсване
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 1 с.л. равна
  • вода - около 1 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се почиства и нарязва на ситно, морковът се рендосва.

Задушават се в олиото и малко вода, докато омекнат.

Прибавят се доматите и пюрето, нарязаните лапад и киселец, задушават се 2-3 минути и се посолява на вкус.

Прибавя се оризът или фидето, долива се водата и се вари до омекване на ориза. Отмества се от котлона.

Прави се варената застройка.

В тенджера се разбиват яйцето, брашното и млякото, вари се на котлона както крем до леко сгъстяване, прибавя се бульон от супата, като се разбърква, после се прехвърля в супата, а тя се слага на котлона за 1-2 минути.

Готовата зеленчукова супа се подправя с натрошено сирене, черен пипер, кравето масло, магданоз и джоджен, нарязани на ситно.

Чорбата от лапад и киселец с варена застройка е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: