Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Чревца»Пържени свински чревца с лук

Пържени свински чревца с лук

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Пържени свински чревца с лук1 / 2
31/05/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • свински черва - 500 г тънки и дебели (сварени)
  • лук - 2 - 3 глави
  • олио - 20 мл
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • стафиди - 60 г
  • черен пипер
  • мащерка
  • червен пипер
  • лют пипер
  • магданоз - връзка
  • червено вино - 70 мл
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме червата, като след това ги нарязваме на колелца. Лука нарязваме на ситно и в тиган го запържваме.

Когато започне да покафенява, изсипваме и червата при него. Наливаме виното, прибавяме стафидите и ако е необходимо, сипваме малко вода.

Оставяме да покъкри под капак за 8-10 мин.

Нарязваме на ситно магданоза и намачкваме скилидките чесън. Прибавяме ги, както и подправки на вкус.

Поднасяме топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: