Свинска плешка с пресен грах

30/05/2018
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваГуру1343136413634
"Кой може да устои на тази класическа комбинация, кой "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо313
  • Преглеждания за месеца192
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете плешката на едри парчета, а лука и моркова - на ситно.

В друга малка тенджера кипнете вода с малко сол и бланширайте граха за около 5 минути, измийте и отцедете.

Сипете олио в тенджерата и задушете месото, малко по-късно прибавете лука и моркова.

Заедно ги запържете за около 5 минути. Поръсете с червения пипер и добавете пресния бланширан грах, сипете вода, колкото да се облеят.

Покрийте с капака и оставете манджата да къкри на умерен котлон. Пробвайте след около 30 минути и ако са омекнали, сипете доматеното пюре и подправките.

Варете докато напълно се свари грахът с месото.

Магданоза може да добавите, преди да изключите котлона, или поръсете чиниите преди сервиране.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар