Японски Бухтички

30/05/2018
Ади А.
отАди А.Помощник Готвач645185
"С неустоим топинг и страхотен шоколадов вкус - любимите бухтички на малки и големи "
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо205
  • Преглеждания за месеца111
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • оризово брашно - 1 ч.ч.
  • пшенично брашно - 2 ч.ч.
  • белтъци - 4 бр.
  • газирана вода - 1/2 ч.ч.
  • суха мая - 1 ч.л.
  • йогурт - 1/2 ч.ч
  • ванилия - 1/4 ч.л. течна
  • захар - 2 с.л.
  • За украса
  • топинг шоколад
  • захарни пръчици - цветни
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме белтъците на сняг.

В отделна купа смесваме двата вида брашно, захарта и сухата мая. Добавяме газираната вода, йогурта и ванилията и разбъркваме добре.

Постепенно към тази смес добавяме на порции белтъците, като постоянно разбъркваме с лъжица или шпатула.

Покриваме купата с фолио и оставяме настрани за 30 минути.

Сипваме олио в дълбок тиган и загряваме. С лъжица гребваме от сместа и сипваме в горещото олио.

Пържим до златисто и изваждаме бухтичките върху хартия, за да се отцедят от мазнината.

След това ги подреждаме в чиния, заливаме ги с топинг и ги поръсваме с цветни пръчици.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар