Гаспачо с маслини

30/05/2018
zarq666@gmail.com
отzarq666@gmail.comМастър Шеф6011872133
"Тараторът има нов много вкусен и освежаващ конкурент в лицето на това невероятно гаспачо с маслини "
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо488
  • Преглеждания за месеца366
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Доматите се обелват и настъргват или нарязват на много ситно. Желателно е да са от хладилника, за да са студени.

Изсипват се в купа. Към тях се прибавя сокът на един лимон и пресована скилидка чесън.

Пресният лук се нарязва също на ситно. Добавя се към доматите.

Краставицата се обелва и нарязва на кубчета. Зелената чушка се нарязва на много ситно.

Магданозът/босилекът също се накълцва на ситно и се добавя.

Овкусява се със сол, черен пипер и зехтин. Накрая се добавят и обезкостените маслини.

Разбърква се хубаво и се оставя в хладилник да се охлади.

По желание може да добавите за пикантност ситно нарязана люта чушка.

Гаспачото се поднася в предварително охладени купички.

Бърза, лека и здравословна студена доматена супа за летните жеги.

Дорър апетит!подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар