Вкусни пълнени патладжани

30/05/2018
zarq666@gmail.com
отzarq666@gmail.comМастър Шеф6011872133
"Толкова са вкусни, че няма да искате да ги делите дори с най-скъпите с хора "
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 188
  • Преглеждания за месеца854
  • Преглеждания за седмицата65
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте патладжаните, не ги белете, а само отстранете дръжките и разрежете по дължина през средата. С остър нож внимателно направете диагонални разрези през сърцевината на патладжана, като внимавате да не прободете кората.

Разтворете разрезите с пръсти и поръсете обилно със сол. Оставете в гевгир надолу със сърцевината поне за 20 минути, за да се отдели горчивият им сок.

След това с леко изстискване изцедете горчивия сок.

Така подготвените патладжани поставете с разрезите надолу с малко олио или зехтин в тиган и запържете за кратко.

Оставете патладжаните да се поохладят и с помощта на лъжица изгребете сърцевината и я запазете за плънката.

В тиган се налива малко олио или зехтин и се слага каймата. Пържи се, докато стане на трохи. Към нея постепенно се добавя наситнените лук, чесън, чушки, моркови и накрая - наситнените домати. Оставя се няколко минути да покъкри на котлона, посолява се с подправки на вкус и се отстранява от огъня.

Патладжаните се нареждат в леко намаслена тавичка. С помощта на лъжица се пълнят със сместа. Ако ви остане от плънката - както в моя случай, просто я разпределете около патладжаните.

Тавичката се слага в предварително загрята фурна на 180 - 200°C и се пече на средна решетка до готовност - около 20 - 25 минути.

Пълнените патладжани могат да се сервират както горещи, така и студени - според предпочитанията ви. И в двата случая са много вкусни!

По желание поръсете със свежи зелени подправки - магданоз, копър или босилек.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар