Белгийска торта

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Белгийска торта1 / 2
25/01/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10-12
"Дали причината Европарламентът да е в Белгия са белгийските торти?"

Необходими Продукти

  • За блатовете
  • яйца - 6 белтъка
  • захар - 300 г
  • лимонов сок - 1 ч.л. прясно изцеден
  • орехи - 150 г смлени
  • За крема
  • кисело мляко - 500 г изцедено
  • пудра захар - 120 г
  • есенция - капки плодова
  • За украсата
  • сметана - 1 малка кофичка заквасена
  • пудра захар - 1 с.л.
  • орехи - смлени
  • портокали - 1 - 2 броя
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте белтъците с щипка сол на твърд сняг и постепенно добавяйте захарта. Към добре сгъстената смес добавете лимоновия сок и орехите и разбъркайте внимателно.

Разделете сместа на 3 части и изпечете 3 отделни блата в тавичка с хартия за печене в умерена фурна за около 30-40 мин.

За да приготвите крема, просто разбийте всички продукти заедно. Слепете готовите блатове с крема.

Намажете отгоре и страни тортата с разбитата сметана и украсете обилно с орехи и резен портокал. Оставете на хладно за няколко часа преди да поднесете Белгийската торта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
58
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анита Велинова
Анита Велинова
Тортата е уникална - лека и ефирна! Рецептата е точна и нещата се получават от първия път. Благодаря!
01.03.2016 10:13
1