Тиквички с чесън и оцет

26/01/2013
Дима Николова
отДима НиколоваНовак
"Свежо предястие от тиквички, в което великолепният вкус е за сметка на някоя и друга калория!"
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 424
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • тиквички - 6 броя
  • чесън - 1 глава
  • оцет - 150 мл
  • олио - 100 мл
  • мед - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л. или на вкус
  • копър - ситно нарязан или магданоз
  • черен пипер
  • брашно - за овалване
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете тиквичките на по-дебели кръгчета. Загрейте мазнина за пържене, леко потапяйте всяко кръгче в брашно и запържете тиквичките до лек кафевикав загар от двете страни. По желание може да ги изпечете, вместо да ги пържите, като преди това леко намазнявате тиквичките.

Пасирайте няколко скилидки чесън и ги разбъркайте с оцета, 100 олио, подправките и разредете с малко вода. Добавете скълцан копър и разбъркайте. Оставете тиквичките в тази марината няколко часа.

След това ги отцедете и ги поднесете в чинии, поръсени с още малко чесън и свеж копър или магданоз.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Динко Желязков
Динко Желязков
27.05.2013 17:39
А меда за какво е?
0
0
Албена
Албена
29.08.2015 15:52
за да омекоти киселото на оцета
0
1

Виж всички коментари или напиши такъв