Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пържени Тиквички»Тиквички с чесън и оцет

Тиквички с чесън и оцет

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Тиквички с чесън и оцет2 / 3
26/01/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Свежо предястие от тиквички, в което великолепният вкус е за сметка на някоя и друга калория!"

Необходими Продукти

  • тиквички - 6 броя
  • чесън - 1 глава
  • оцет - 150 мл
  • олио - 100 мл
  • мед - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л. или на вкус
  • копър - ситно нарязан или магданоз
  • черен пипер
  • брашно - за овалване
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете тиквичките на по-дебели кръгчета. Загрейте мазнина за пържене, леко потапяйте всяко кръгче в брашно и запържете тиквичките до лек кафевикав загар от двете страни. По желание може да ги изпечете, вместо да ги пържите, като преди това леко намазнявате тиквичките.

Пасирайте няколко скилидки чесън и ги разбъркайте с оцета, 100 олио, подправките и разредете с малко вода. Добавете скълцан копър и разбъркайте. Оставете тиквичките в тази марината няколко часа.

След това ги отцедете и ги поднесете в чинии, поръсени с още малко чесън и свеж копър или магданоз.

Получават се страхотни пържени тиквички с чесън и оцет!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
41
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Динко Желязков
Динко Желязков
А меда за какво е?
27.05.2013 17:39
1
1
Покажи всички подкоментари