Супа от агнешки крачета

31/05/2018
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф7544833035
"Заменяме апартамент в центъра за ароматна супичка от агнешки крачета, сигурни сме, че и вие бихте направили същото "
Приготвяне20 мин.
Готвене180 мин.
Общо200 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо330
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте агнешките крачета, залейте ги със студена вода и заедно със стръка целина и зърната черен пипер поставете на умерен огън да се сварят до отделяне на месото от кокала - около 2 часа взависимост от силата на огъня.

Може да варите и 3 часа на по-слабо. Вода трябва да добавяте от време на време, когато нивото ѝ спада, месото трябва винаги да е покрито с течност.

Прецедете бульончето, а крачетата извадете и оставете да се поохладят и накъсайте на малки парченца. Лука накълцайте на ситно или смелете в блендер заедно с чесъна. Домата настържете на фино ренде, а морковите направете на малки кубчета.

Сгорещете олиото и запържете първо морковите с малко сол. Щом оцветят олиото и поомекнат добавете смлените лук и чесън, бъркайте за минутка - две и сложете и домата.

След още две минути налейте бульона, сипете мръвките и когато течността заври сложете и ориза, още сол на вкус и джоджен.

Варете около 15-16 минути, не е нужно оризът да омеква прекалено, тъй като в горещата течност ще продължи да набъбва и се готви дори и да премахнете от огъня.

Отстранете от котлона и застройте с разбитите кисело мляко, жълтъци, лимонов сок и сол.

Поднесете супата гореща.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!