Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Яхния»Яхния с телешко, спанак и ориз

Яхния с телешко, спанак и ориз

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2343k6793k3
Яхния с телешко, спанак и ориз
Снимка: Таня Левенова
1 / 3
09/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
125 мин.
Общо
150 мин.
Порции
3
"Тази ароматна яхния заема специално място в стомаха ни"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 350 г от джолан
  • спанак - 200 г
  • ориз - 3 с.л
  • лук - 2 средни глави
  • чесън - 2 скилидки
  • чушки - 1 бр. червена
  • моркови - 1/2 бр.
  • пащърнак - 2 см
  • джинджифил - 1 см
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • риган - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото се нарязва на средни кубчета.

Запържва се в тенджера под налягане с малко мазнина. Долива се вода, до половината на тенджерата и месото се вари 50 минути.

След това в тиган се запържват лукът, чесънът, чушката, морковът, пащърнакът и наситненият джинджифил.

Когато зеленчуците омекнат се добавя оризът, запържва се за кратко. Прибавя се червеният и черният пипер и риганът.

В тенджера се изсипват зеленчуците, добавя се месото и част от бульона - до желаната гъстота на яхнията. Посолява се.

Тогава се прибавя и нарязаният на едро спанак. Яхнията се вари още 20-30 минути.

Преди да се изключи котлонът, яхнията се сгъстява с 1 с.л. брашно, размито в малко вода.

Яхнията с телешко, спанак и ориз е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Вкусна яхнийка стана!
10.11.2022 21:52