Супа от джолан

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Супа от джолан1 / 2
26/01/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4-6
"Ароматна супа от свински джолан, която топли душата"

Необходими Продукти

  • джолан - 500 г свински
  • целина - 60 г глава
  • моркови - 1 - 2 броя
  • чушки - 1 зелена и червена
  • картофи - 2 - 3 броя, може и фиде
  • лук - 1 лава кромид
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • яйца - 1 - 2 жълтъка
  • кисело мляко - 1/2 кофичка
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете джолана да се свари в тенджера под налягане с няколко зърна черен пипер и с достатъчно вода. След това прецедете бульона и накъсайте месото ситно.

Накълцайте ситно целината, моркова, чушките и лука и ги задушете в малко сгорещена мазнина.

Прибавете месото, нарязаните картофи, черен и червен пипер на око и долейте бульона. Оставете супа от джолан да се вари 30 минути на слаб огън.

Няколко минути след като свалите готовата чорба, застройте я с разбитите заедно кисело мляко, брашно и жълтъци + 1 ч.л. оцет.

Поднесете супата от джолан с малко накълцан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
54
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Превъзходна чорбица стана!
03.10.2022 01:03