Италиански Брускети

26/01/2013
"Изключително приятни, ароматни и вкусни Италиански брускети, подходящи за мезе, предястие или за хапваме по всяко време !"
Приготвяне30 мин.
Готвене7 мин.
Общо37 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо20 405
  • Преглеждания за месеца78
  • Преглеждания за седмицата12
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • домати - 8 броя Рома, нарязани на кубчета
  • лук - 1/3 чаша червен, нарязани на ситно
  • босилек - 1 китка пресен
  • чесън - 3 скилидки, нарязани на ситно
  • оцет - 1/2 чаша винен
  • зехтин - 1/2 чаша
  • сол
  • черен пипер
  • хляб - френски (франзела, багети), нарязан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте ситно нарязаните доматчета рома, скълцания чесън и червения лук в купа. Добавете и възможно най-ситно скълцания или нарязан в кухненски робот босилек.

Добавете оцета, зехтина, сол, черен пипер на вкус и разбъркайте много добре.

Нарежете хляба на филийки с дебелина поне 2 см. Сложете ги да се запекат от едната страна в тава, намазана с масло - филийките трябва да се запекат леко отгоре, а вътрешността им да остане мека.

Върху всяка филийка сложете от доматената смес и поднесете италианските брускети.подобни рецепти тук

5 4
4 5
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Monika Ivanova
Monika Ivanova
12.04.2016 09:10
Особено когато имате изостанал хляб това е перфектното му оползотворяване..
0
0
Наталиа Петрова
Чудесни са за мезе, а понякога ги използвам и за предястие.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв