Чорба от боб с домати и запръжка

01/06/2018
Яница Николова
отЯница НиколоваПомощник Готвач304400262
"От домашната бобена чорбица с домати по-вкусно няма "
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо289
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се накисва във вода още от вечерта. На другия ден се отцежда и слага във вода със содата, за да уври по-бързо. Вари се около 20 минути, маха се от огъня и се отцежда.

Налива се около един литър вода и се слага на умерен огън, след като заври се прибавят нарязаните лук, морков и ракия, вари се докато всичко омекне.

Посолява се на вкус. Прибавят се доматите и нарязани джоджен и целина. Ври още около 5 минути и се маха от огъня.

Прави се запръжка, в тенджера се слагат няколко лъжици олио и брашното, бърка се около 1 минута, маха се и се прибавя червения пипер, веднага се слага от чорбата като се разбърква непрекъснато.

После се прехвърля в останалата чорба и се връща на слаб огън за около минута. Нарязват се зелените пресни подправки. Сервира се с гарнитура по избор.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар