Шницели от кайма със задушени картофи на пара

01/06/2018
marcheva14
отmarcheva14Иноватор65468943061
"Добавете към тези сочни шницели и една бира - хич няма да сгрешите, уверяваме ви "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо723
  • Преглеждания за месеца722
  • Преглеждания за седмицата53
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • кайма - 500 г смес от телешко и свинско месо ( 60 - 40 % в полза на телешкото)
  • лук - 1 глава наситнен
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • яйца - 1 бр.
  • чубрица - 2 щипки
  • хляб - 1 филия, натопен в прясно мляко
  • риган - 2 щипки сух
  • червен пипер - 3 - 4 щипки
  • ПАНИРОВКА
  • яйца - 2 бр.
  • галета
  • гарнитура
  • картофи - 1 кг
  • масло - 50 г
  • копър - наситен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички съставки за шницелите се смесват и се омесва гладка смес. Нарязват се 5 бр. парчета, досатъчно големи, от свежо фолио, за да се завият в него шницелите.

Сместа от каймата се разделя на 5 равни части. Върху всяко парче фолио с мокри ръце се поставя от разделените парчета от каймата и се оформят хубави и правилни като форма шницели. Не се правят дебели, максимално около 1 см.

Опакованите във фолио шницели се подреждат един върху друг и се поставят във фризер за 1 час. Добре ще е, ако може да се поставят разделени, легнали, самостоятелно във фризера, но това зависи от свободното пространство.

След като са се стегнали достатъчно във фризера (не е необходимо да са дълбоко замразени) се изваждат.

Загрява се мазнината в тиган на умерена температура, от възможни 9 степени се готви на 5-6 степен. Всеки шницел се потопява в разбитите предварително яйца, след това хубаво се напудря в галетата и се изпържват от двете им страни, до златисто.

Изваждат се върху домакинска хартия, за да се отцеди остатъчната мазнина. Панировката е по-тънка, за да стане хрупкава. Сервират се топли.

Междувременно се поставят обелените картофи в мрежата за готвене на пара. Сваряват се до пълна готовност. Изваждат се, отцеждат се от остатъчната вода в тенджерата и вече сухи отново се поставят на слаб котлон, като се добавя и маслото.

Не се разбъркват, за да не се разчупят картофите, а самата тенджера леко се подхвърля. След като се разтопи и картофите са оваляни изцяло в маслото се сваля от котлона и се добавя наситнен копър.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Яница Николова
Вкусно!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв