Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Печено Пиле»Пълнено пиле с ориз и спанак

Пълнено пиле с ориз и спанак

Теодора ТоневаТеодора Тонева
Новак
3022170357
Пълнено пиле с ориз и спанак
Снимка: Теодора Тонева
1 / 3
05/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
135 мин.
Порции
4
"Пиле с плънка, което плува в плънка, е просто няма начин да не е супер вкусно"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр. цяло
  • ориз - 1 водна чаша
  • лук - 1 средна глава
  • спанак - около 300 г замразен
  • олио
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За плънката запържваме леко лука и прибавяме към него ориза, пържим до побеляване на ориза. Аз ползвам замразен спанак, размразявам си нужното количество спанак, и го прибавям с първата чаша вода към ориза. Оризът ври с общо 2 водни чаши вода.

Преди да го сваля от котлона го овкусявам със сол и черен пипер на вкус. Оставям плънката да изстине малко, преди да напълня пилето. Ползвам за рецептата средно голямо пиле.

Измивам го и го пълня с плънката, от която остава почти половината количество. Пилето, след като се напълни, може да се зашие или да се затвори с клечки за зъби. Аз ползвам клечки за зъби.

След като сме затворили пълненото пиле го мажем с олио или с маргарин и и го поръсваме с червен пипер и овкусяваме със сол. Останалата плънка се разпределя около пилето в тавата и се добавя вода, колкото да покрие ориза, но да е на нивото му.

Покриваме с фолио тавата и печем, в загрята фурна на 200 градуса с вентилатор, за час и половина, като след първия час махаме фолиото, за да се запече пилето.

След първия час махам и клечките за зъби, с които съм затворила пилето. Към рецептата може да добавите и гъби с плънката.

Пълненото пиле с ориз и спанак е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: