Рататуй с моцарела

Dora GrozevaDora Grozeva
Помощник Готвач
1071k4239322
Рататуй с моцарела
Снимка: Dora Grozeva
2 / 3
10/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"Малко моцарела ще придаде на класическия рататуй наистина вълшебен вкус"

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 бр.
  • патладжани - 1 бр.
  • чушки - 5 бр. /зелени и червени/
  • лук - 2 бр.
  • чери домати - 15 бр.
  • моцарела - 1 бр. мини
  • пармезан - 2 - 3 с.л. настърган
  • сол
  • мащерка
  • риган
  • зехтин - 4 - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленчуците се измиват и почистват.

Нарязват се на кръгчета и се редят в тавичка, като се повтаря последователността на продуктите.

Като се запълни тавичката се полива със зехтина, посолява се и се наръсва с риган и мащерка.

Тавичката се опакова с алуминиево фолио и се поставя в загрята на 200 градуса фурна за 1 час.

Отстранява се фолиото и се допича до хубав апетитен загар.

Рататуят се поръсва с рендосаните Моцарела и Пармезан и се оставя още малко във фурната.

Рататуят с моцарела се готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: