Класическа мусака

27/01/2013
Michelle
отMichelleНовак1010
"Присъедините се и вие към половин България, които днес ще обядват Мусака "
Приготвяне20 мин.
Готвене55 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо31 864
  • Преглеждания за месеца235
  • Преглеждания за седмицата19
  • Коментирана7 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Нарязвате на кубчета картофите.

В отделен съд нарязвате лука на ситно и го запържвате с подправките и каймата.

Смесвате всичко до тук в тава заедно с доматите и запичате за 40 минути на 240 градуса.

Добавяте отгоре заливка от млякото, жълтъците и малко брашно за гъстота.

Мусаката се запича за още 15-ина минути и може да сервирате.подобни рецепти тук

5 5
4 5
3 5
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

Наталиа Петрова
Аз я правя с доматено пюре.
1
0
Аззз
Аззз
14.09.2015 14:25
Тази е класическа за нас, но мусаката е гръцко ястие, а те я правят и с патладжани - не е много по-различна, но е вкусна. Освен това слагат и джоджен на всичко, което е с кайма - страхотно е!
1
0
Стамова
Стамова
05.10.2013 12:24
Ако нарежете картофите на кубчета,прибавите каймата,без да я запържвате,добавяте доматен сок/или настъргани домати/,сол,черен пипер и червен пипер на вкус и ръчно добре да разбъркате сместта,след което се слага малко олио и няколко дафинови листа между картофите.Запичате и след това слагате заливка от мляко,жълтъци и брашно.Отново запичате и ще се уверите,че без лук и запръжки стомахът ви ще е по-доволен.Става много вкусно и по този начин.Добър апетит!
8
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!