Баница с кори на сач и кисело мляко

02/06/2018
Албена
отАлбенаМастър Шеф60675620684
"Ако искате да направите комплимент на една баница, кажете ѝ че е надута и пълна, същото не ваши за дамите "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо266
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвя плънката, като се разбиват с вилица четири яйца. Към тях се прибавя киселото мляко със содата. Отново се разбъркват яйцата със млякото. Прибавя се прясното мляко и натрошеното сирене.

Продуктите се объркват за да се смесят добре. В друг съд се разтопява кравето масло и се смесва с олиото.

В предварително подмазана тавичка се нареждат ред от корите, мазнина, плънка и така до изчерпване на продуктите. Накрая се завъшва със сместа от яйца, мляко и сирене.

Баницата се пече на 200 градуса, докато се зачерви отгоре. След като се извади се напръсква с газирана вода и се покрива с памучна кърпа.

При изваждането от фурната баницата изглежда обемиста и надута. Но за да остане мекичка се задушава с кърпа и по тази причина спада.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!