Хапки от свинско месо с тиквички

02/06/2018
Теодора  Иванова Каменова
отТеодора Иванова КаменоваПомощник Готвач4810019331
"Уж само месо и зеленчуци, но комбинацията от свинско месо и тиквички е просто божествена "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 424
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете на дребно тиквичките, без да ги белите. Сложете в тиган половината мазнина и ги запържете до омекване.

Добавете рендосаната главичка лук и нарязаната на дребно зелена чушка, разбърквайте леко 3-4 минути, за да не смачкате тиквичките.

Накрая сипете обелените и нарязани домати, сол на вкус и подправките. Пържете за кратко, докато се смесят продуктите с подправките и оставете настрани.

В друг съд запържете свинското месо на хапки, докато стане крехко и добие приятна коричка от пърженето. Ако е необходимо, добавете и малко вода, която да изври и да остане месото на мазнина.

Прехвърлете готовите хапки месо при зеленчуците и леко загрейте, докато се смесят.

Вкусно е и топло, и студено.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар