Вкусен калкан на тиган

02/06/2018
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф6014562724
Приготвяне20 мин.
Готвене16 мин.
Общо36 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо193
  • Преглеждания за месеца193
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • калкан - 4 филета (около 200 - 220 г. всяко)
  • картофи - 4 бр. сварени
  • чушки - 4 шепи зелени, не люти
  • чесън - 4 скилидки
  • зехтин - 4 - 5 с.л. + за подправяне на картофите
  • оцет - 4 - 5 с.л.
  • олио - за пържене на чушлетата
  • едра люспеста сол - на вкус
  • магданоз - свеж, за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпържете зелените малки чушлета в сгорещеното олио, отцедете от мазнината и съхранете покрити с капак, фолио или друга чиния, за да се запазят топли.

Обелете и нарежете сварените картофи на шайби и подправете с оцет, зехтин и сол.

Загрейте тиган с незалепващо покритие на силен огън и поставете калкана, намазан със зехтин с кожата отдолу, първо да се запече за минутка, след това обърнете от другата страна и печете до лек златист загар.

Разпределете порциите, като на всяко парче риба слагате от картофите, поръсени с накълцан магданоз и чушките.

В същият тиган от рибата запечете за кратко скилидките чесън на дебели кръгчета и за финал поставете върху всяко рибно филе.

Поднесете с чаша хубаво бяло вино и много настроение.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар