Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Свински далак с лук и вино

Свински далак с лук и вино

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Свински далак с лук и вино1 / 3
04/06/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • свински далаци - 2 бр.
  • лук - 2 бр.
  • червено вино - 50 мл
  • олио - 30 мл
  • сол
  • черен пипер
  • кимион - 1/2 к.л.
  • чубрица - 1/2 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Далаците се измиват добре и нарязват на средно големи парчета. Слагат се в тиган със сгорещено олио да се пържат.

След това се прибавя нарязаният на полумесеци лук. Разбъркват се периодично и след това се налива виното и се прибавят подправките.

Най-накрая, малко преди готовност, ястието се поръсва със сол.

Готви се, докато се поизпари виното.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: