Сироп от вишнап

03/06/2018
Станислава Армянова
отСтанислава АрмяноваИноватор34934363
"Гарантираме ви любов от първата глътка "
Приготвяне60 мин.
Готвене10 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 111
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • вишнап - 1 кг
  • захар - около 400 г
  • лимонтузу - 1/3 от пакетчето
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Плодовете се накисват за 15-20 минути във вода със сол. Това се прави, за да може червейчетата да излязат от плодовете.

Плодовете се измиват и се почистват от дръжките и костилките.

Минават се през сокоизтисквачка. Допълнително, ако има нужда от контейнерчето, може да се изтискат с тензух отново "плодовете". При мен имаше доста останал сок.

Захар се слага, колкото милилитра сок излезе. От 1 кг плодове (измерен с костилки), при мен излезе 400 мл сок. Сложих ги в малка тенджерка и прибавих 400 г захар. Ако излезе повече сок сложете повече захар. Вари се докато захарта се разтвори.

Ако правите големи количества може да си запечатате в шишета и леко да ги заварите.

Сокът е много сладък (концентрат), затова се разрежда с малко вода преди консумация.

Поднася се охладен.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!