Панирани пикантни тиквички – Помфри

03/06/2018
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф800467825
"Колкото по-пикантни и вкусни са тиквичките, толкова повече бира ще изпиете - кулинарна аксиома "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 699
  • Преглеждания за месеца75
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

  • тиквички - 2 бр. средни по големина
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 10 с.л.
  • чесън на прах - 1 ч.л.
  • черен пипер - 0. 5 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • галета - 100 г
  • сусам - 100 г
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете почистените тиквички на пръчици с дебелина един пръст. Поставете ги в дълбока купа и ги поръсете със сол и черен пипер на вкус. Оставете да престоят докато си приготвите панировката.

Подредете три еднакви по-дълбоки чинии, в едната разбийте яйцата и леко ги посолете.

Във втората смесете брашното, чесъна на прах и червения пипер, а в третата сусама с галетата. Постелете тава с хартия за печене и я намажете равномерно с олио.

Всяка пръчка от тиквичките овалвате първо в сместа от брашно, после в яйцето и накрая с сусамовата смес.

Подредете ги в тавата едно до друго и я поставете в предварително нагрята на 200 градуса фурна, печете за около 20 минути до приятен загар. Сервирайте със смес от кисело мляко и чесън!подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар