Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Мариновани Свински Бъбреци на Скара

Мариновани Свински Бъбреци на Скара

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Мариновани Свински Бъбреци на Скара1 / 2
04/06/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • свински бъбреци - 6 бр.
  • оцет - 50 мл
  • сода бикарбонат - 1 с.л.
  • лук - 1 глава
  • прясно мляко - 100 мл
  • сол
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бъбреците се измиват, разцепват по дължина и почистват от белите ципи.

Слагат се в дълбок съд да се изкиснат в смес, приготвена от нарязан лук, оцет, сода и прясно мляко.

Оставят се така за поне 3 часа. След това процедурата може да се повтори.

След изкисването бъбреците се измиват и подсушават.

Намазват се с олио и се поръсват с черен пипер и сол.

Пекат се на загрята скара. По желание могат да се овкусят и с други подправки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: