Щрудел с круши и ябълки

03/06/2018
Марияна
отМариянаМастър Шеф6402555813
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо99
  • Преглеждания за месеца98
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купичка слагаме захарта и канелата и разбъркваме. Захарта е според вкуса, ако обичате по–сладко добавете. От нея трябва да ни остане малко, за да поръсим най-отгоре щрудела.

Разгъваме корите на масата. Размекваме маслото до леко течно състояние. Почистваме и обелваме крушите и ябълките. Настъргваме ги с ренде.

Смесваме настърганите плодове и ги отцеждаме леко от сока. Към тях добавяме галетата и разбъркваме. Делим корите две по две. Върху две от корите разпределяме с ръка от плодовете.

Върху тях ръсим желаното количество захар с канела. Следва орехи равномерно пръснати. Поръсваме с 3, 4 с.л от маргарина с маслото отгоре. Навиваме на руло откъм тясната страна.

Същото се повтаря до свършване на продуктите. В тавата на фурната слагаме лист хартия за печене. Подреждаме в тава рулата едно до друго. Ръсим с маргарин.

Най-отгоре по ръсим с останалата захар с канела. Режем с остър нож на парчета. Печем в загрята на 180 градуса фурна до загар. Подреждаме в табличка. Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар