Пиперосани кашкавалени соленки

04/06/2018
Даниела Русева
отДаниела РусеваГотвач3047478
"Чудите се какво да си хрупате през целия ден - да ви предложим тези пиперосани кашкавалени соленки "
Приготвяне25 мин.
Готвене12 мин.
Общо37 мин.
Порции30
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо260
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното заедно с бакпулвера и 2-3 щипки сол в тавичка и оформете кладенче. В него сипете млякото и маслото, разтопено предварително.

Замесете меко тесто, докато се поеме брашното.

Поръсете плота с малко брашно и разточете от тестото лист с правоъгъна форма с големина около 35/20 см и с дебелина 3-4 мм.

Разтопете една лъжица масло и намазнете разточения лист. Отгоре поръсете обилно с настъргания кашкавал на ситната част на рендето. Поръсете върху кашкавала с 3 щипки сладък млян червен пипер.

Завийте кората на руло с диаметър 5-6 см и го нарежете на охлюви през 2 см.

Кашкавалките подредете в тава, застлана с хартия за печене.

Изпечете соленките в загрява на 190 градуса до зачервяване за 12 минути.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар