Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Соленки»Пиперосани кашкавалени соленки

Пиперосани кашкавалени соленки

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3194k9522k1
Пиперосани кашкавалени соленки
Снимка: Даниела Русева
2 / 5
26/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
37 мин.
Порции
30
"Чудите се какво да си хрупате през целия ден - да ви предложим тези пиперосани кашкавалени соленки"

Необходими Продукти

  • брашно - 250 г
  • краве масло - 60 г
  • прясно мляко - 150 мл
  • сол - 2 - 3 щ
  • червен пипер - 2 - 3 щ
  • бакпулвер - 15 г
  • сашкавал - 200 г
  • краве масло - 1 с.л. /за намазване/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното заедно с бакпулвера и 2-3 щипки сол в тавичка и оформете кладенче. В него сипете млякото и маслото, разтопено предварително.

Замесете меко тесто, докато се поеме брашното.

Поръсете плота с малко брашно и разточете от тестото лист с правоъгъна форма с големина около 35/20 см и с дебелина 3-4 мм.

Разтопете една лъжица масло и намазнете разточения лист. Отгоре поръсете обилно с настъргания кашкавал на ситната част на рендето. Поръсете върху кашкавала с 3 щипки сладък млян червен пипер.

Завийте кората на руло с диаметър 5-6 см и го нарежете на охлюви през 2 см.

Кашкавалките подредете в тава, застлана с хартия за печене.

Изпечете соленките в загрява на 190 градуса до зачервяване за 12 минути.

Пиперосаните кашкавалени соленки са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: