Кремсупа от тиквички със заквасена сметана и дъх на лимон

04/06/2018
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф6064582737
"Пролетни изкушения за тънка талия "
Приготвяне18 мин.
Готвене40 мин.
Общо58 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо446
  • Преглеждания за месеца445
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете всички зеленчуци на кубчета и ги запържете последователно във зехтина с малко сол - първо лука и целината, щом омекнат, сложете картофите и морковите и след 3-4 минути тиквичките.

Омекналите зеленчуци залейте с гореща вода - около 1.2 л и сипете лъжичката вегета. Вместо това може да използвате зеленчуков бульон.
Варете още 25 минути, отстранете от огъня и пасирайте.

Разбийте на пухкаво кремче заквасената сметана със сока от лимона, сол и част от кората му настъргана на много фино ренде, само жълтата част.

Прибавете тази смес към супата и разбъркайте хубаво. Може и да продължите да работите с пасатора.

По желание си разредете с малко водичка.

Сервирайте кремсупата гореща в компания с хрупкав завършек от крутони или пръчици.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар