Калмари в масло с опушен вкус

04/06/2018
Величка Щърбанова
отВеличка ЩърбановаГотвач28113018591
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо74
  • Преглеждания за месеца73
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • калмари - 2 бр. туби с пипалата
  • краве масло - 100 г
  • чесън - 1 скилидка
  • бяло вино - 30 мл
  • пикантина - щипка
  • соев сос - няколко капки
  • пушен червен пипер - щипка
  • копър - няколко стръка пресен
  • за гарниране
  • лимонов сос - на вкус
  • магданозено песто - на вкус
  • сос от нар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Калмарите, ако не са почистени от ципите и пластмасовите образувания във вътрешността им, се почистват и се измиват добре.

Нарязват се на шайби с дебелина 1-2 см и се слагат в тиган с малко вода (150 мл) под капак. След като поврат 6-7 мин, изсипете водата, добавете кравето масло, виното, пресования чесън, пикантината. Захлупете с капака и намалете степента на котлона.

Оставете калмарите да се задушават около 12 -15 мин.

Махнете капака, поръсете с червен пушен пипер и накълцан пресен копър. Пушенияt пипер придава на ястието приятен пушен аромат.

Прехвърлете калмарите в чиния или плато. Гарнирайте с лимон или готов лимонов сос и магданозено песто.

Ако разполагате, декорирайте чинията със сос от нар.

Бон Aпети!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар