Пълнени целувки с крем

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
Пълнени целувки с крем
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 3
26/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
140 мин.
Порции
9
"Защото не е достатъчно само да дадеш на някого целувка, тя трябва да е въздушна и пълна с неустоим крем"

Необходими Продукти

  • за целувките
  • белтъци - 3 бр.
  • захар - 18 с.л. по 6 с.л. на белтък
  • ванилия - 1 бр.
  • за крема
  • прясно мляко - 500 мл
  • нишесте - 50 г
  • масло - 50 г
  • захар - 6 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • жълтъци - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете сместа за целувки, като в купа смесите белтъците, захарта и ванилията.

Поставете купата върху тенджера с вряща вода на котлона и разбърквайте, докато захарта се разтопи и се получи нещо като гъст сироп.

Свалете купата и с миксер разбийте до твърд сняг. Сипете сместа за целувки в пош с къдрав широк накрайник. Шприцовайте сместа върху хартия за печене във формата на гнезда или кошнички.

Изпечете или по-точно изсушете във фурната на 100°C за около 80 мин. Проверете, ако целувката се отделя безпроблемно от хартията и дъното ѝ е твърдо, значи е готова.

Направете млечния крем, като разбиете жълтъците с нишестето. Млякото поставете в тенджера на котлона на умерена температура със захарта.

Прибавете малко от затопленото мляко към сместа с жълтъците и разбъркайте хубаво.

След това на тънка струйка, като постоянно разбърквате, добавете жълтъчната смес към горещото мляко.

Бъркайте до сгъстяване на крема. Отстранете от котлона и добавете ванилията и маслото. Бъркайте, докато се разтопи маслото.

Оставете крема да се охлади и напълнете отворчетата на целувките.

Пълнените целувки с крем са готови.

Адаптирано от lussisworldofartcraft.blogspot.com

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: