Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Диетично пилешко с киноа

Диетично пилешко с киноа

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Диетично пилешко с киноа
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
05/06/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
22 мин.
Общо
37 мин.
Порции
2
"Вкусно пилешко, което ще се отнесе с внимание към вашата фигура"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 500 г
  • киноа - около 150 г
  • печурки - 12 бр. малки
  • зехтин - 3 - 4 с.л.
  • сол - 2 щипки
  • бял пипер - на вкус
  • сушени зеленчуци - 1 - 2 с.л. (може и на прах)
  • магданоз - пресни листа за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките филета измийте, попийте от тях излишната влага с кухненска хартия.

Посолете ги, нарежете напречно на шайби или парченца по ваш вкус, намажете с малко зехтин и бял пипер и оставете да се отпуснат на стайна температура, докато сварите киноата.

Зрънцата киноа сложете във вряща подсолена вода, съотношение 1:3. Гответе 10-12 минути в зависимост от степента на готовност, която предпочитате. Към края на варенето сложете сушените зеленчуци.

Загрейте на силна степен останалия зехтин в тиган с незалепващо покритие.

Запечете пилешкото и гъбите /цели/, докато месото придобие златист загар.

Сложете в центъра на всяка порция пилето и гъбите, а отстрани като пръстен обградете с киноа, овкусена допълнително, ако желаете със сосчето отделено от печенето на месото-2-3 лъжички.

Поръсете с пресен магданоз и поднесете ястието топло.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: