Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Козуначена питка, замесена в хлебопекарна

Козуначена питка, замесена в хлебопекарна

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
3782k1k2k5
Козуначена питка, замесена в хлебопекарна
Снимка: Йорданка Тасева
2 / 6
04/06/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10
"Оставете тежката работа на хлебопекарната, вие само ще приемате поздравления за майсторската пита"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • белтъци - 1 бр.
  • жълтъци - 1 бр. за намазване
  • брашно - 700 г
  • прясно мляко - 100 мл
  • захар - 200 г
  • кисело мляко - 50 г
  • суха мая - 1 бр. /7 г/
  • ванилия - 2 бр.
  • масло - 80 г
  • портокали - настъргана кора на 1
  • стафиди - 100 г
  • локум - 150 г
  • захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В контейнера на хлебопекарната слагаме първо течните съставки - мляко, яйца, маслото. Добавяме брашното, маята, ванилиите, настърганата кора, локума и стафидите. Включваме на програма за месене.

След като е готово, вадим тестото от хлебопекарната, оформяме питката и я поставяме в предварително намаслена тава. Оставяме на топло да втаса.

След като втаса, я намазваме с разбития жълтък и поръсваме със захар.

Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: