Крема сирене Филаделфия с домашна извара

05/06/2018
Яница Николова
отЯница НиколоваПомощник Готвач250400261
"Цял рафт в хладилника си запазваме за любимото крема сирене Филаделфия, приготвено с домашна извара "
Приготвяне10 мин.
Готвене5 мин.
Общо15 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо344
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • За изварата
  • прясно мляко - 1 л
  • кисело мляко 4 % - 1 кофичка от 400 г
  • за овкусяване
  • чесън - 3 скилидки
  • копър - 2 - 3 ч.л., пресен
  • сол - на вкус
  • изварата - около 3 с.л. суроватка
  • краве масло - 1 - 2 с.л. или олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За изварата, прясното мляко се слага в тенджера на котлона да заври за 1-2 минути. Маха се от котлона и веднага се прибавя киселото мляко да се пресече.

Разбърква се с вилица и се оставя да се отцеди за 1 нощ, а за по-бързо и с цедка за чай се натиска внимателно с лъжица, докато се отцеди.

Суроватката, която остава може да се използва за направата на питки, мекици и др. Ако ще се използва за десерти, солта се пропуска.

Готовата извара се слага в дълбок съд, прибавя се сол на вкус, малко от суроватката, чесънът /нарязан/, копърът, разтопеното масло и се пасира до гладка и хомогенна смес, ако е гъсто, се слага по малко от суроватката.

Прибира се в хладилник за 15-20 минути и е готово за намазване на филийки.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар