Закуски с хлебно тесто и тиквички

05/06/2018
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру197284170214
"Закуска с тиквички - свеж начин да започнете деня "
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Порции5 бр.
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо158
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • вода - 250 - 300 мл хладка
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • суха мая - 1 пакет
  • брашно - 500 г
  • олио - 4 с.л.
  • пълнеж
  • тиквички - 1 малка
  • сирене - 100 г
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесваме суха мая, брашно, сол и захар. Сипва се хладка вода и олио, разбърква се с вилица на гъста каша, после се меси меко тесто, да не лепне. Покрива се с фолио и оставяме да втаса на топло за 30 -40 минути.

През това време се измива и на едро ренде се рендосва тиквичката. Смесва се с щипка сол и натрошено сирене. Разделя се втасалото тесто на топчета като ябълка.

С намазани с мазнина ръце се оформя кръгла питка като малка чиния.

Поставя се част от плънката и захлупваме с половината тесто, като се притиска по края.

В загрято олио на умерен огън се пържат от двете страни до златисто.

Сервираме веднага за закуска.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар