понеделник, 8 февруари

Кантучини

От SofiqНовак 28/01/2013
Приготвяне
Готвене
Общо
Изпрати Кантучини
до име:
до имейл:
от име:
от имейл:
Прати
Статистика
  • Споделяния
  • Харесвания
  • Преглеждания общо8 579
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Продукти

  • брашно - 200 г
  • захар - 100 г
  • яйца - 3 броя
  • сол - 1/2 ч.л.
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • ванилия - 1/2 ч.л.
  • ядки - 75 г по избор
  • сушени плодове - 25 г
Сготви+2 точки
Бъди първият, който ще ползва новата опция тук.

Приготвяне на Кантучини

Смесват се пресятото брашно, захарта, солта и бакпулверът. Отделно се разбиват 2 яйца и 1 жълтък с ванилията и 1 с.л. вода.

Течната и сухата смес се комбинират. Ядките се бланшират и се пекат във фурната на 180 градуса за около 10 мин. След като изстинат се добавят към сместа, както и сушените плодове.

Полученото тесто се разделя на 2 части и се правят на рула с дебелина 3 см. Намазват се с белтъка и се слагат във тава с хартия за печене във фурната за около 20 мин.

Изкарват се и се режат на тънки филийки, след което кантучините пак се слагат да се пекат за 10 мин.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

Обща оценка за рецептата:Дай и ти своята оценка!
4.4 от 7 Гласа

Отзиви (1)

Най-новитеНай-добритеНай-лошите
0
0
Отговор
radina

2013-07-21, Оценка 5.0 от 5 за Кантучини

Прекрасни са, само дето отнемат малко повече време от написаното :)

Моите ги направих със стафиди и червени боровинки, а ядките бяха от суров микс и добавих орехи.

Най-популярните рецепти от категорията

Свързани Рецепти

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с

Домашна и лесна рецепта за Кантучини. Намери ли това, което търсиш? Прелисти останалите специалитети за Кантучини. Изпробвани рецепти от местната и интернационална кухня. Препоръки за готвенето на Кантучини в Готвач.бг - твоят кулинарен сайт с безброй рецепти, вкусотии, съвети и идеи от нашите автори, на едно място.