Ветрило от тиквички с бекон

05/06/2018
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру196383969314
"Това ветрило няма да ви донесе прохлада в жегите, но със сигурност вкусът му ще ви впечатли "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 422
  • Преглеждания за месеца63
  • Преглеждания за седмицата12
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измити тиквички се режат надлъжно на ленти на 1 см от дръжката на тиквичките, да се получи ветрило. Нареждаме в намазнена тава и овкусяваме леко със сол, черен пипер и копър.

Домати се режат на тънки кръгчета, сиренето - на правоъгълни плочки, бекона също на правоъгълници.

Във всеки разрез се поставя две-три парченца бекон, кръгче домат, плочка сирене. Обелени скилидки чесън се режат на тънки парчета и нареждаме в разрезите на тиквичките.

Залива се с олио, печем в загрята фурна 200°C 50 минути.

Изваждат се и поръсваме с настърган кашкавал.

Връщаме във фурната да се запече за 5-10 минути.

Сервираме с клонка магданоз.

Вкусотия, добър апетит!подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Roksi
Roksi
10.06.2018 15:40
Много вкусни тиквички, препоръчвам ги.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв