Ватус (Морска лисица) на тиган

05/06/2018
Величка Щърбанова
отВеличка ЩърбановаИноватор28913719131
"Изпитана рецепта, която взехме директно от кулинарната книга на морските вълци "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо237
  • Преглеждания за месеца51
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • ватус - 350 г (морска лисица)
  • брашно - за овалване
  • сол - 1 к.л.
  • черен пипер - щипка
  • лимони
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ватуса (морската котка) е изцяло хрущялна риба. Много прилича на калкан и ако не си познавач, можеш лесно да бъдеш заблуден.

Двете плоскодънни риби много си приличат и по-опитните ги различават по опашките единствено.

Тази риба също като калкана има "копчета" и се дере кожата. Почиства се, измива се и се нарязва на парчета.

Така приготвена, вече е готова за готвене. Ако разполагате с цялата риба, можете да си я пакетирате и съхраните във фризер.

Рибката е без кости, яде се с хрущялите и е безопасна за ядене и от деца.

Най-лесният начин за приготвяне на ватус е пържен на тиган.

Парчетата се овкусяват леко със сол и черен пипер. Овалват се в брашно и се пържат в загрята мазнина и от двете страни до порозовяване.

Сервирайте пържената риба с голям резен лимон.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар