Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Огретен»Огретен от тиквички със сос Бешамел

Огретен от тиквички със сос Бешамел

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Огретен от тиквички със сос Бешамел
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 6
09/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Веге вкусотия от тиквички - хапвайте, докато е топла, че после няма да остане за вас"

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 - 3 бр.
  • прясно мляко - 400 г
  • масло - 1 - 2 с.л.
  • брашно - 2 - 3 с.л.
  • сирене - 150 г
  • кашкавал - 150 г
  • яйца - 1 бр.
  • сол
  • олио
  • черен пипер
  • копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме тиквичките на тънки шайби. Поставяме ги в съд с подсолена вода за една-два минути, докато поомекнат, и ги отцеждаме в гевгир.

Подсушаваме ги напълно с кърпа или кухненска хартия.

В тиган загряваме маслото и прибавяме брашното.

Запържваме и към него прибавяме прясното мляко, като бъркам с телена бъркалка, докато сосът тръгне да се сгъстява.

Към сместа прибавяме яйцето, половината от кашкавал и натрошеното сирене.

Вземаме си тавичка, която леко намасляваме, и започваме да нареждам един пласт от тиквичките, след това половината от соса Бешамел, след това още един пласт от тиквичките и още един от соса.

Ако останат тиквички, ги нареждаме и в средата рендосвам останалия кашкавал и поръсвам с малко черен пипер/

Поставяме във фурната за около 40 минути.

При поднасянето поръсваме огретена с копър.

Огретенът от тиквички със сос Бешамел е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: