Асари Гохан

06/06/2018
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф7204782964
"Зад екзотичното наименование се крият много вкусни японски миди, които ви препоръчваме от сърце "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо239
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • японски миди - 160 г (асари)
  • лук - 1 глава
  • ориз - 2 ч.ч. сварен
  • соев сос - 2 с.л.
  • мисо - 2 с.л. паста
  • мирин - 1 - 2 с.л.
  • вода - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако не можете да откриете японски миди на нашият пазар, използвайте бели пясъчни. Полейте ги със студена вода и отцедете.

Сложете 1 ч.ч. вода, в която разтворете соевия сос, пастата мисо и мирина.

Щом течността закъкри, добавете лука, нарязан на тънки ивици, и варете, докато омекне. Аз добавям и 1-2 с.л. зехтин, макар да не присъства в оригиналната рецепта.

Когато лукът омекне, сложете мидите и гответе, докато се отворят, след което отстранете от огъня.

В индивидуални купички сложете от ориза - 1 ч.ч., сварен и подсолен на порция. Отгоре залейте с част от течността с мидите и лука.

Поднесете ястието топло.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар