Сос Шрирача

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Сос Шрирача1 / 2
07/06/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.

Необходими Продукти

  • люти чушки - 1 кг червени
  • чесън - 1 глава
  • рибен сос - 2 с.л.
  • доматено пюре - 4 с.л.
  • ябълков оцет - 1/3 ч.ч.
  • мед - 3 с.л.
  • сол - 1 ч.л. с връх
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лютите чушки заедно със скилидките чесън се смилат в блендер.

Прибавят се рибеният сос, доматеното пюре, ябълковият оцет, солта и мед, след което се включва отново блендерът, за да стане всичко на пюре.

Сместа се прехвърля в малка тенджерка и се готви така, докато се сгъсти, но не да завира.

Готовият сос се оставя за 2-3 дни на стайна температура да ферментира, като от време на време се разбърква.

След това се прехвърля в бурканчета и се съхранява в хладилник.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: