Пиле фрикасе по гръцки

06/06/2018
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф757447415
"Уж обикновено пиле фрикасе, ама така по гръцки много ни допадна, опитайте и вие "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 331
  • Преглеждания за месеца1330
  • Преглеждания за седмицата154
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешките гърди на парчета.

В тенджера налейте зехтина, добавете ситно нарязания пресен лук и пилешкото месо. Запържете до лека промяна на цвета и добавете виното, солта, черния пипер на вкус и вода, колкото да покрие месото.

Покрийте с капака и оставете да се вари до омекване на месото на слаб огън.

Малко преди да е готово месото, добавете марулята, нарязана на едро.

За да приготвите застройката, разбийте жълтъка със сока на лимона, добавете киселото мляко и разбийте до еднородна смес.

Добавете към нея на части от бульона на пилето, докато се уеднаквят температурите в двата съда.

Излейте застройката в тенджерата и разбъркате, сервирайте в дълбока чиния.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар