Шоколадова франзела

29/01/2013
Пламен
отПламенНовак3514
Приготвяне15 мин.
Готвене75 мин.
Общо90 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 764
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Захарта, брендито и медът се стопяват на умерен огън. Маха се от котлона и се прибавя начупеният шоколад. Разбърква се до получаване на гладка паста.

В шоколадовия сос се добавя едно яйце и се хомогенизира добре. После се добавят какаото на прах и брашното. Разбърква се, докато сместа поеме всичкото брашно.

Добавят се ядките и се разбърква отново. Ядките трябва да са обхванати от шоколад. Пече се на 130 С в средата на фурната в тавичка с размери 25х11 см в предварително загрята фурна 1 час и 15 минути.подобни рецепти тук

5 8
4 6
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Пламен
Пламен
19.03.2013 21:02
И него го слагаме!
0
0
Sfetulia
Sfetulia
07.03.2013 16:54
А с второто яйце какво правим!?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв