Тъмен кекс с моркови

06/06/2018
Denitsa
отDenitsaЧирак62171
Приготвяне30 мин.
Готвене70 мин.
Общо100 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо211
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата и захарта се разбиват до побеляване, след което се прибавя олиото и отново се разбърква.

Добавят се морковите и пак се разбърква, а след това към получената смес се добавят и пресятото брашно с бакпулверите и ванилиите.

Бърка се на най-бавната степен на миксера до хомогенизиране на сместа. Добавят се орехите и канелата и отново се разбърква.

В намазнена и набрашнена кексова форма се изсипва 2/3 от сместа.

В останалата 1/3 от сместа се добавя какаото и се разбърква много добре.

Получената тъмна смес се изсипва по средата на светлата. Пече се бавно и на ниска температура - около 60-70 мин на 150 градуса без вентилатор и в предварително загрята фурна.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Яница Николова
Чудесно!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв